Vrijdag 17 augustus komt de laatste Mongol Derby rijder over de finish!

De tijd penalties worden bij de finish tijd opgeteld, sommige rijders hebben tijdens de rit zoveel extra tijd penalties gekregen dat ze geen officiële plaatsing krijgen. Maar wie denkt daar nu aan? Het is toch fantastisch als je in 10 dagen 1000km onder barre omstandigheden kan rijden! Wat was het zwaar en wat waren er veel ongelukken. Alle deelnemers hebben straks thuis veel te vertellen over al hun ongelooflijke avonturen. Ze hebben het geestelijk en fysiek zwaar gehad en zijn zichzelf tegen gekomen. Alle extremen van deze race zijn overweldigend en al hebben sommige geen officiële plaatsing, ze hebben hun eigen avontuur beleefd.

Rouke is vrijwillig gestopt met de race en helaas kan ik nu niet meer zien hoeveel km zij uiteindelijk heeft gereden. Maar ik vind wel een bericht in de twitterfeed dat ze de laatste dag graag nog even in het zadel was gekropen voor een laatste rit. Vooraf wist ze niet of ze nog zou willen rijden na dit avontuur maar volgens mij krijgen we een echte “diehard” terug die nog vele endurance kilometers gaat maken het komende jaar.

Inmiddels zijn de rijders weer terug in Ulaanbaatar om weer richting huis te vliegen of nog even bij te komen van hun avontuur. De herinneringen blijven de rest van hun leven en daarmee een mooi levensverhaal wat ze nog vaak zullen vertellen. Wij kijken uit naar Roukes verhaal 😉

Finishers’ Leaderboard

15th August 2018

1330 – AC & AN (Australia & UK), joint winners of the Mongol Derby 2018

1535 – DH (USA), third

1556 – EAL (Australia), fourth

1707 – CH/AL (NA/SA), fifth

1957 – HW (Netherlands), seventh

16th August 2018

0745 – VA (Uruguay), eighth

0800 – the Archibells (Australia), MT (Botswana), JP (USA), ninth

1215 – JM (Ireland), fifteenth

–placings all a bit nebulous after this point: time across line unlikely to reflect final standing–

1245 – EK (NZ), CR (USA), KR (USA)

1840 – KO (USA), TTM (NZ)

1842 – WG & KOL, (Australia)

2042 – MG, NMS & JS, (USA)

17th August 2018

1129 – CF, MGR (USA)

1159 – MM (Portugal), SN (Pakistan)

1232 – PK (USA)

1230 – JL (USA), GR (UK), CON (Ireland)

DNF: DHE, TB

Retired: CB, CS, FA, KG, MB, MS, RB, RH, SA