Rouke is vandaag van haar paard gevallen, maar is ok. Ze maakte zich vooral zorgen om het paard. 

Rouke heeft na de val en rol, de emergency button ingedrukt voor onmiddellijke hulp voor het paard. De dierenarts heeft het paard onderzocht, maar constateerde ‘klinisch in orde’. Het dier is door de organisatie teruggereden naar ‘huis’. 

Rouke is naar horse station 6 gebracht, anders wordt de afstand met de koplopers op horse station 8 te groot. Het veiligheidsteam moet in principe binnen een half uur bij deelnemers en paarden kunnen zijn. Rouke heeft wel een penalty gekregen van 3 uur, die van haar tijd afgaat. 

Waardoor ze is gevallen, dat blijft gissen. Ervaringsdeskundige Babs Ketelaar: ‘Het zou een marmottenhoop geweest kunnen zijn, die heb je daar veel. Het paard zakt dan ineens weg. Het kan ook zijn dat die om andere redenen is gaan bokken. Het blijven semi-wilde paarden met een eigen karakter.’

Wij zijn vooral opgelucht dat ze er blijkbaar goed vanaf is gekomen. De valtrainingen op de sportschool in Putten zijn niet voor niets geweest…