Een jaar lang heeft Rouke naar dit punt toegewerkt. Voor haar nog een paar uurtjes slapen en dan staat ze morgenochtend aan de start van de zwaarste paardenrace ter wereld. Alleen al aan de start verschijnen is een overwinning. Een persoonlijk avontuur en om geld in te zamelen voor Alzheimer Nederland.

Wat gebeurt er nog morgenochtend voordat ze gaat starten?

Alles wat je niet op je paard meeneemt moet gelabeld worden en afgegeven bij de organisatie, want die sturen dat naar ‘finishcamp’. Hier wordt nog een keer de 5 kilo bagage gewogen die ze op haar buik, billen en rug gaat dragen. Op de buik heeft ze steeds een dagvoorraad met eten, op haar rug drinken en spullen. 10 zakjes voor iedere dag met een voorraad met pillen, pleisters, sudocrème, voedselgelletjes enz. In de zadeltassen o.m. haar slaapzak, dus goed vastbinden!

De paarden worden ‘random’ verdeeld, ze gaan opzadelen en warm rijden. Om 9.30 uur (lokale Mongoolse tijd, het is hier dan 3.30 uur ’s nachts) gaan ze naar de start en dan worden ze gezegend door de lama’s en toegesproken door de organisatie. Om 10.00 uur is het STARTSCHOT. Very best of luck!!!

Op de website van de Mongol Derby staat ze tussen al die andere ‘brave hearts’. Scroll een stuk naar rechts voor Rouke op de link: https://www.mongolderby.com/adventures/mongol-derby/riders/#2

Als het goed is kun je haar ‘live’ volgen op die website die wij ook in de gaten houden. Aan de hand van way points die corresponderen met haar gps zouden we haar moeten kunnen gaan spotten. RB is haar afkorting. Dat gaat via deze link:

https://www.mongolderby.com/adventures/mongol-derby/updates/#1

Veel geluk!!!