Foto: mongolderby.com

 

Vandaag stond in het teken van het ontmoeten van de semi-wilde paarden van de Mongoolse nomaden.  De 43 deelnemers kregen uitleg van Unenburen, de head horseman.

Foto: Head of Mongolia Branch Shatra explains what a horse is with Chief-of-all-horses Unenburen. (Credit: mongolderby.com)

Wat te doen op de grond, in het zadel en hoe voor ze te zorgen tijdens de race. Hoe ‘parkeer’ je je paard als je onderweg even moet stoppen? Belangrijk voor het geval je ergens moet overnachten met je paard. Do’s and don’ts of Mongol Derby camping.

Briefing over veiligheid en eerlijkheid op de route.

Veterinaire briefing, waar de deelnemers op moeten letten en waar de dierenarts zelf op let en waar ze strafpunten voor krijgen. Bijvoorbeeld als de hartslag van het paard te hoog is. Ze vertellen hoe ze de Derby paarden hebben gescreend en geselecteerd. Wat het betekent voor de rijders en de paarden als je een rit van 35 kilometer maakt.

’s Middags hebben de deelnemers het zadel, zadeltassen, beugels, schapenvellen en alle spullen in orde gemaakt en daarna een testrit gemaakt. Ze kregen hierbij individuele begeleiding.

Alles volgens het schema: elke 20 minuten ging een groepje ruiters op pad en 40 minuten rijden, zodat iedereen binnen 4 uur terug was.

’s Avonds was er weer een fotoshoot voor pers in het thuisland of sponsors. Daar wachten we nog op!

Morgen de derde en laatste dag van de pre-training die geheel in het teken zal staan van TECH.