Hier het eerste bericht van de ‘dagboekvriendinnen’ Yvette en Karin. We zullen ons best doen om iedere dag een bericht te plaatsen en als er nieuws is dan zetten we dat hier op de website/facebook over hoe Rouke’s dag eruit ziet en hoe het haar vergaat. Vanaf heden tot en met 21 augustus zullen we hier de berichtgeving verzorgen tot het moment dat Rouke weer op het vliegtuig stapt en thuis komt.

Schema pre-training

Zondag 5 augustus, start de pre-training voor Rouke en de andere deelnemers. Een volle dag met een strak schema (lokale tijd, het tijdsverschil met Mongolië is 6 uur, dus in Nederland is het 3.00 uur ’s nachts als Rouke aan haar dag begint).

9.00 uur lokale tijd melden in de Holiday Inn, daar krijgen ze alle routes, gps-coördinaten en spot-trackers worden geleverd. Kopie paspoort inleveren aan de administratie.

10.00 uur wordt iedere deelnemer gewogen (met bepakking maximaal 85 kilo en dat is alles wat je in de komende 10 dagen nodig hebt).

10.30 uur worden nog media-shots gemaakt voor de twitterfeed van Mongol Derby Live of The Adventurists.

12.00 uur vertrekken ze voor een 6 uur durende autorit naar het startkamp.

19.00 uur Daar ontmoeten ze de crew, medische staf en de dierenartsen.

20.00 uur Derby camp-diner, traditionele Mongolese folkore (zang en dans) en de afterparty met nog meer muziek, vuur en nog meer Airag: gefermenteerde paardenmelk (met alcoholpercentage van 2 procent). Daarna een afterparty met nog meer muziek en dans.