Deze week is de digitale nieuwsbrief van stichting Alzheimer Nederland verstuurd en online gezet op de website www.alzheimer-nederland.nl. Hierin nu een mooi artikel over de actie van Rouke.

In tien dagen tijd duizend kilometer afleggen over de Mongoolse steppe op half wilde paarden. Rouke Bloemsma (52) gaat in augustus de uitdaging van haar leven aan: ze doet mee aan de Mongol Derby, de zwaarste paardenrace ter wereld. Met haar deelname zamelt ze geld in voor Alzheimer Nederland.

Een trektocht te paard door de ongerepte natuur staat al jaren op het verlanglijstje van ervaren ruiter Rouke Bloemsma. Ze maakte plannen voor avonturen in onder andere IJsland en Oekraïne, maar het bleef altijd bij plannen. Waarom gaat ze nu wel? En waarom de zwaarste paardenrace ter wereld? ‘De Mongol Derby is de ultieme manier om te testen hoe ver ik mijn eigen grenzen op fysiek en mentaal gebied kan verleggen. Omdat ik de jongste niet meer ben, wil ik daar niet langer mee wachten’, aldus Rouke.

Lees meer >>